Taas on virkamieskunta suuressa viisaudessaan tullut siihen tulokseen, että kaljan myyntiaikoja täytyy kiristää. Kansa kun on juonut enemmän sen jälkeen, kun myyntiä vapautettiin. Alkoholin haitat tulevat kalliiksi kaikin puolin. Nehän luonnollisesti poistuvat, kun mietoja juomia saa kaupasta muutaman tunnin lyhyemmän ajan. Kauankohan tähänkin alkoholilakia koskevan nerokkaan ehdotuksen valmisteluun meni? 

Jos jotain inhoan, niin turhaa työtä, etenkin silloin, kun se tehdään yhteisiä varoja tuhlaten. Alkoholinlain kaikenlaiset hilaukset suuntaan tai toiseen ovat malliesimerkki turhasta työstä. Uskokaa nyt, ettei suomalainen lopeta/ vähennä viinanjuontiaan, vaikka laittaisitte mitä rajotuksia. Jos joku haluaa känniin, niin hän kyllä siihen pääsee, vaikka otettaisiin taas kieltolaki käyttöön.

Ärsyttävintä näissä alkoholilain rukkauksissa on se, että ne yleensä nimenomaisesti vaikeuttavat niiden ihmmisten alkoholin hankintaa, joilla ei siitä ole ongelmaa (ainakaan suurempaa) . Kieltäkää se kaljan myynti joskus päivällä, niin osuisi kohderyhmään.

Ainakin omassa lähimarketissa, jonka kyljessä on Alko, ovat paikalliset puistokemistit pääasiassa hankkimassa juomaa kello 9:n ja suunnilleen kello 15 välillä. Voivat olla myöhempäänkin, mutta kello 18 jälkeen, kun töistä tuleva kansa täydentää öölivarastojaan, ei tätä populaa enää näy.

En voi uskoa, etteivät virkamiehet olisi ajatelleet tätä. Niinpä vetoankin valtiolähtöiseen salaliittoteoriaan. Näiden rajoitusten tarkoituksena on siirtää alkoholikauppaa hiljalleen takaisin kokonaisuudessaan Alkolle, ja kerryttää tämän valtion monopoliyrityksen laskeneita myyntilukuja. Paremmalla valvonnalla tätä ei voida puolustaa, sillä samat pissapöksyt, jotka ostavat kaupasta olutta, saavat Alkosta viinaa. Harvemmin kuullut sanottavan, joku olisi liian kännissä.

Yhtä kaikki, turhaa kaikenlaiset säännökset. Antaisivat nyt vaan tämän synkässä talvessa kylpevän kansan imeä sitä kaljaa,  kuunnella Arttu Wiskaria ja masentua ihan rauhassa. Vaikka lakia muutettaisiin, ei kansan mieli muutu miksikään. Suomalainen nyt vaan tykkää olla kännissä. Niin, ja viinit ruokakauppoihin kiitos!